Check Altijd Je Eigen Loterijuitslag!

Sharing is caring!

Dit is een tijdige waarschuwing. Controleer altijd zelf winnende loten.

De meeste loterij winkeliers zijn eerlijke, fatsoenlijke mensen. En ze krijgen een echte buzz wanneer hun winkel een grote loterijwinnaar maakt.

Maar hebzucht kan onaangename dingen doen bij sommige mensen. Zo is in nederland al vaker een staatsloterij winnaar ongelukkig geworden door het winnen.

Een recente NBC-uitzending waarschuwde voor het gevaar van oneerlijke winkelbedienden die proberen winnende loterijkaartjes te stelen, en verschillende andere krasloterij op loterijen.

Dit Is Hoe Het Werkt

Je loopt je lokale winkel binnen om je lot te controleren. Dat kan een kraslot of een regulier lotto-spel zijn.

Op weg naar de scan van uw kaartautomaat, bent u verheugd te zien “Gefeliciteerd, zie detailhandelaar”. (De meeste machines vertellen je niet hoeveel je hebt gewonnen!)

Dus je geeft je ticket over aan de winkelbediende die het kaartje voor je controleert, en “bing”, je bent inderdaad een winnaar. Hij overhandigt uw winnende ticket plus een klein bedrag in contanten.

Je loopt weg inhoud. Jij hebt gewonnen.

Maar Je Bent Net Opgelicht? Wat Doe Je Dan?

Nu is de realiteit dat deze oneerlijke winkelbediende je ticket heeft omgeschakeld naar een andere. Waarom? Omdat zijn machine hem heeft verteld dat je een grote prijs hebt gewonnen, die hij voor zichzelf gaat claimen als je de winkel verlaat.

The Fake Scratcher Scan Scam

Nog een nog eenvoudiger manier waarop dit werkt, is als u helemaal niet de moeite neemt om het ticket te controleren.

Hang rond in de buurt van de loterijteller in een grote winkel en je zult dit keer op keer zien. Regelmatige scratchers spelers zullen vaak de streepjescode netjes verwijderen, zelfs niet de spelpanelen. Geef het kaartje vervolgens terug aan de winkelier om uit te zoeken of ze hebben gewonnen.

LET OP: voor degenen die niet weten, scant de winkelier de verborgen barcode gewoon in hun lotterminal om erachter te komen of het een winnaar is of niet.

Dit Laat Je Volledig Openstaan ​​Om Opgelicht Te Worden

Het enige dat een oneerlijke winkelier hoeft te doen, is doen alsof hij je kaartje scant. Zeg dan “sorry kerel, niet deze keer een winnaar” en gooi het kaartje in de vuilnisbak. Je komt er niet wijzer uit en ze graven het kaartje uit de prullenbak en ofwel beweren het later zelf of krijgen een vriend om het te claimen.

Een van de redenen waarom lotterminals een winnaarsbel spelen, is om te proberen dit soort oplichterij te voorkomen.

Maar het is niet moeilijk om te doen. Veel lotterminals zijn verborgen achter balies waar ze moeilijk te zien zijn. En het is echt niet moeilijk voor iemand om zijn duim boven de streepjescode te plaatsen, zodat deze niet goed scant.

Hoe Zeldzaam Is Dit Allemaal?

Het is onmogelijk om te zeggen. De loterijbedrijven zelf zijn zich er heel goed van bewust en werken er hard aan om dit te voorkomen.

Maar ze onderzoeken alleen grote prijswinnaars als een vanzelfsprekendheid. Ze kunnen onmogelijk alle miljoenen kleine prijzen die elke week worden gewonnen, onderzoeken. Het gebeurt dus waarschijnlijk nog meer voor kleine overwinningen waarbij de winkelier eenvoudigweg kan zeggen “sorry, deze keer niet winnen” en graag uw prijs claimen.

Dus hoe bescherm je jezelf?

Het is eigenlijk heel simpel.

  1. Altijd de achterkant van ELK kaartje ondertekenen zodra je het koopt.
  2. Controleer zelf loten.
  3. Of speel gewoon de loterij online.

Gebruik in ieder geval een scanner om te controleren op een winnend ticket. Maar als het een winnaar is, ga dan online of zoek een krant met de loterijresultaten om te controleren welke prijs je daadwerkelijk hebt gewonnen.

En als je scratchers koopt, speel je ze dan zoals het bedoeld is. Het meeste plezier met krasloten is door ze echt te spelen! Geef het dus niet zomaar over – speel het spel en kijk of je gewonnen hebt. Als je niet zeker weet hoe het spel werkt, kies dan een ander spel of laat het uitleggen voordat je het speelt.

Ben je betrapt door zoiets als dit? Voeg alsjeblieft je verhaal toe in de reacties hieronder om andere mensen te waarschuwen.