Is Virtual Reality Een Oplossing Voor Mensen Met Dementie?

Sharing is caring!

Een virtual reality-spel helpt mensen met dementie en leidt tot een drastische vermindering van medicatie die nodig is voor sommige patiënten. Op de website https://virtual-reality-bril-kopen.nl/vr-bril was er al het een en ander over te vinden.

Met het “Virtuele Woud” kunnen gebruikers voor een scherm zitten en eenvoudige handbewegingen gebruiken om veranderingen in het landschap in het spel te veroorzaken. Er zijn geen headsets of handbedieningen nodig en het landschap bevat elementen zoals vlinders die door bloemen dwarrelen, een roeiboot die rond een vijver drijft of een familie van eenden die in het water spatten.

Wat Doet VR Met Deze Mensen?

“Het moest ook intuïtief zijn, want voor een persoon die met dementie leeft, kun je ze niet een hele reeks geven,” dit zijn de regels van het spel “,” zei ze. Ricoh bekend van de Ricoh 360 graden camera heeft ook bijgedragen aan de oplossing.

“Het moest iets zijn dat echt intuïtief en gemakkelijk te begrijpen was, zodat de persoon zonder enige instructie kan begrijpen hoe het spel moet worden gespeeld.

“De parkachtige omgeving die we hebben, met veel bomen en bloemen en mensen die hand in hand gaan – we weten dat dit de elementen zijn die deze zeer rustige interactie voor mensen kunnen helpen creëren.”

Wat Zeggen Doctoren Over VR?

Dr. Tanya Petrovich, een tech-ontwikkelaar bij Alzheimer’s Australië, zei dat eerdere bevindingen wezen op een verandering van de kwaliteit van leven van veel gebruikers door de virtual reality-ervaring. “Vonden een vermindering van 64 procent in het gebruik van antipsychotica, dus dit is fantastisch,” vertelde ze aan ABC News Breakfast.

“Als we de hoeveelheid medicijnen waar mensen van leven kunnen verminderen, hebben ze een veel betere kwaliteit van leven.”

Hoe Is Het Begonnen?


Het project begon als een door een crowdfunded idee in 2014 en trok $ 24.000 aan toezeggingen voordat het werd opgepikt door technologiegroepen. Het maakt gebruik van de Kinect-technologie die meestal wordt aangetroffen in videospellen voor kinderen op de Xbox One-console.

De vader van Dora Spratling is een van de vroege gebruikers en zij zei dat het een merkbaar verschil had gemaakt in zijn gedrag. “Het normale gedrag van mijn vader zou er elke dag een van verwarring [en] een misvatting van zijn waarom hij daadwerkelijk doet wat hij doet,” zei ze. “Toen hij het bos dirigeerde, fleurde hij eigenlijk een beetje op. Ik merkte dat hij opfleunde.”

Dr. Petrovich zei dat onderzoek rond dementie had gesuggereerd dat het game-idee heilzaam zou zijn en dat vroege experimenten ontwikkelaars in staat hadden gesteld de mechanica te verfijnen.

Hoe Kunnen We Dementie Door Middel Van VR Tegengaan?

Dementie is de tweede belangrijkste doodsoorzaak in Australië en meer dan 350.000 mensen leven momenteel met de aandoening. Er is geen remedie en naar schatting zal het aantal patiënten tegen 2050 in Australië toenemen tot ongeveer 900.000. Het plan is om het Virtual Forest-spel landelijk beschikbaar te maken.